Wijkbijeenkomst duurzaam wonen

Op dinsdag 10 mei aanstaande organiseert Stichting Wijknetwerk Batau-Noord in samenwerking met vrijwilligersorganisatie Energie-N een bijeenkomst over duurzaam wonen. Deze bijeenkomst is gratis toegankelijk voor bewoners uit Batau-Noord en vindt plaats in Buurtplein Batau aan de Dukatenburg 1.

De avond is opgezet als een marktplein met diverse tafels waar interessante informatie zal worden gedeeld. Bewoners van Batau-Noord zijn van harte welkom op dinsdag 10 mei. De inloop begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.

In een korte presentatie zullen zij aangeven welke maatregelen het meeste effect hebben bij de woningen in Batau-Noord. Daarna is er, onder het genot van een drankje, ruimschoots de gelegenheid om bij de verschillende thematafels door te praten.

Enkele thema’s zijn:

 • Isolatie kruipruimte en gevel
 • Isolatie glas, kozijnen en dak
 • Zonnepanelen
 • Ventilatie, verwarming en warmtepompen
 • Subsidieregelingen en financiering (door Gemeente Nieuwegein)

  Over Energie-N
  Energie-N is een groep vrijwilligers die hun medebewoners uit Nieuwegein willen helpen stappen te zetten bij het verduurzamen van hun woning.

  Nieuwegein is enorm uniform gebouwd. Woningen zijn met 50 of soms wel 500 van hetzelfde type uit de grond gestampt. Het is natuurlijk ondoenlijk en voor de energieambassadeurs ook niet leuk om vaak een energiegesprek aan te gaan voor eenzelfde type woning. Daarom houden zij graag grote informatieve buurt bijeenkomsten, zoals deze aankomende dinsdag 10 mei aanstaande in Buurtplein Batau aan de Dukatenburg.

  Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

  Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk