Wijkbewoners Doorslag teleurgesteld uit overleg

Dinsdagavond 31 januari waren de bewoners uit de wijk de Doorslag door burgemeester Backhuijs uitgenodigd om te worden bijgepraat over de vorderingen om de jongerenoverlast tegen te gaan in hun wijk en om de bewoners te betrekken bij het oplossen van de problematiek. De Doorslag kampt al jaren met overlast van hangjongeren, maar de zaak is na de zomer pas echt uit de hand gelopen. De jongeren intimideren en bedreigen bewoners en veroorzaken veel overlast in het parkje bij de Kauwenhof en bij buurthuis De Brink. Er is veelvuldig drankgebruik en nachtelijk lawaai. Burgemeester Frans Backhuijs heeft naar aanleiding van deze overlast eind verleden jaar een samenscholingsverbod uitgevaardigd voor sommige delen van de wijk. Vooral oudere bewoners zijn bang geworden en durven inmiddels amper nog buiten te komen in de avond uren. Met Nieuwjaar kreeg een van de bewoners nog een vuurwerkbom tegen de ramen.

Tijdens de avond in de Bron aan de Buizerdlaan, die werd geleid door een daarvoor extern ingehuurde voorzitter, spraken de team manager politie Nieuwegein Cor Versteeg, burgemeester Frans Backhuijs, Marleen Manders (gemeentelijk coördinator aanpak jongerenoverlast) en Nynke Joustra van Movactor (voorheen Stichting Welzijn Nieuwegein e.o.). Ook de wijkagente Bettie van Eck was aanwezig.

Enkele bezoekers lieten onze redactie weten: ‘Aan de avond hebben wij een kater overgehouden. Wij dachten dat de gemeente wel met een concreet plan zou komen maar zij leggen alles in principe weer terug bij de bewoners in de wijk. Er is dus nog helemaal geen oplossing; de hoop is dat bewoners en jongeren die samen gaan bedenken. De sfeer was af en toe emotioneel, maar goed. Naast bewoners die zich mateloos ergeren aan het gedrag van de jongeren vond een aantal aanwezigen dat het probleem is opgeblazen en groter lijkt dan het misschien wel is. Als bewoners hadden wij meer verwacht van de betrokken instanties. Wij zijn uitgenodigd om nu een commissie te vormen met zowel de jeugd als de andere bewoners en maar zien of we er uit komen.’ De commissie zal bestaan uit 12 tot 15 personen. De gemeente wil de commissie faciliteren. Ongeveer 80 buurtbewoners waren aanwezig.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk