Wifi op kinderafdeling St. Antonius Ziekenhuis

Vanaf vandaag hebben kinderen die op de kinderafdeling van het St. Antonius Ziekenhuis verblijven, via draadloos internet (wifi) toegang tot het web. ‘Dat maakt het contact vanuit het ziekenhuis met ouders, familie, vriendjes en vriendinnetje een stuk gemakkelijker en dus het verblijf in het ziekenhuis veel aangenamer voor de jonge patiëntjes.’ Aldus het ziekenhuis.

E-mailen, surfen op internet, berichtjes op Hyves plaatsen, het kan nu allemaal vanuit het ziekenhuisbed. Ook kunnen de patiëntjes op eerder aangeschafte ipads en laptops films bekijken. deze films zijn door de afdeling ICT van het St. Antonius op een speciaal daarvoor aangeschafte server geplaatst.

De financiering van het draadloos internet en de speciale server, is op een bijzondere manier gerealiseerd. Onlangs ontvingen medewerkers van het St. Antonius Ziekenhuis een bijdrage van de Raad van Bestuur om te besteden aan een doel ter bevordering van teamwork of aan een andere activiteit die samenwerking bevordert. De medewerkers van de ICT afdeling besloten om het bedrag te besteden aan de kinderafdeling en daar het wifi-netwerk aan te leggen en de server aan te kopen.

In januari werd de St. Antonius kinderafdeling al verrast met een donatie van Hornbach Nieuwegein, die met de verkoop van kerstbomen geld hadden ingezameld. Dit bedrag is besteed aan het aanschaffen van de ipads. Met deze extra bijdrage van de eigen ICT afdeling kunnen de ipads nu ook daadwerkelijk in gebruik genomen worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk