Wie zit er achter de brand bij brouwerij de Zevenstar?

Negen Nieuwegeinse auteurs schrijven samen een spannend vervolgverhaal

De brand van de Jutphase brouwerij de Zevenstar in 1765, kan daar niet een bijzonder verhaal achter zitten? Werd de brand aangestoken? Wie had er voordeel bij? Dit vroeg bibliotheek De tweede verdieping zich af. Het idee voor het vervolgverhaal van de bibliotheek van dit jaar was geboren.

Bibliotheekmedewerker Anne Terwisscha schreef een intro voor de thriller. Negen Nieuwegeinse schrijvers namen de uitdaging aan om hier een vervolg op uit te werken. Het resultaat is een spannende biebthriller met een Nieuwegeins tintje. De Nieuwegeinse thrillerauteur Els Kerkoven coachte namens de bibliotheek de negen schrijvers. Ook schreef ze de slotaflevering van het vervolgverhaal.

In de maand september kunt u elke dinsdag en vrijdag het volgende gedeelte van het verhaal lezen op de website van de bibliotheek. Het eerste hoofdstuk staat inmiddels al op www.detweedeverdieping.nu. De slotaflevering van de thriller zal op 29 september persoonlijk worden voorgedragen door Els Kerkhoven. Ze treedt dan op op het Nieuwegeins Peil in de bibliotheek.

Het Nieuwegeins Peil is hét feest van en voor lokale schrijvers. Elk jaar weer kunnen auteurs uit Nieuwegein op die avond hun werk presenteren en met elkaar in contact komen. Naast de schrijvers is er dit jaar ook Brouwerij de Zevenstar te gast. Ook de medewerkers hiervan zijn natuurlijk benieuwd naar de afloop van het vervolgverhaal. En terwijl de plot zich langzaamaan ontvouwt kunt u het lekkerste Nieuwegeinse biertje proeven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren