‘Wie speelt daar gitaar in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Laura Hulzebos.

Arend Bloemink: ‘Op een prachtige zomerse vrijdagmiddag heb ik een afspraak met Laura Hulzebos. Laura is recentelijk in het nieuws gekomen als singer/songwriter. Reden genoeg om haar eens te bezoeken.’

‘Op mijn aanbellen wordt de deur geopend door een prachtige, hoogblonde 16-jarige: Laura! Op mijn vraag of ze heeft nagedacht wáár ze gefotografeerd wil worden, wijst ze resoluut naar de tuin. Uitstekend. Prima weer, mooie tuin, lekker buiten. En terwijl Laura’s moeder vanuit de kamer een oogje in het zeil houdt (héél verstandig om je 16-jarige dochter niet met zomaar een vreemde kerel alleen te laten!), fotografeer ik Laura die onderwijl wat op haar schitterende Fender speelt.’

Wie ben je?
Mijn naam is Laura Hulzebos, ik ben 16 jaar. Ik ben een singer- songwriter, en heb een grote passie voor muziek.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Doordeweeks ga ik naar school (HAVO 4) op het Cals College in Nieuwegein. In de weekenden werk ik bij de ACTION op cityplaza. Ook ben ik vrijwilligster bij de Batensoos, een soos voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast heb ik 1x in de week zangles bij de zangstudio van Jacqueline Dekker in IJsselstein.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein?
Ik ben geboren in Utrecht, maar sinds mijn 4e jaar woon ik in de wijk Galecop.

Wat vind je van Nieuwegein?
Sinds Cityplaza vernieuwd is, vind ik het shoppen er een stuk leuker op geworden. Hier en daar mis ik een beetje de sfeer, de uitstraling, maar op zich is Nieuwegein een prima stad om in te wonen.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Op dit moment zou ik eerlijk gezegd niet iets kunnen bedenken wat verbeterd zou mogen worden in nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk