‘Wie loopt of fietst daar in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt?

Arend Bloemink: ‘In eerste instantie sprak ik met Rob Ruitenbeek af om hem thuis te fotograferen. Maar toen ik zijn antwoorden op de vijf, altijd dezelfde, vragen las èn toen het op de ochtend van de fotoafspraak bovendien ook nog eens schitterend weer was, belde ik Rob. Of hij het misschien zag zitten om in zijn velomobiel naar de molen in het park te komen. Naar de molen, omdat Rob een van de drie Nieuwegeinse molenaars is. In zijn velomobiel omdat ik, net zoals waarschijnlijk veel pen.nl-bezoekers, benieuwd was naar wat nou precies een velomobiel is……….’

Wie ben je?
Ik ben Rob Ruitenbeek, gelukkig getrouwd en vader van twee dochters.

Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven ben ik business controller bij een financieringsmaatschappij in Amsterdam. 3 keer per week ga ik met de fiets naar kantoor (een velomobiel), de overige twee keer pak ik de auto.
Verder ben ik in mijn vrije tijd vrijwillig molenaar, ook op de molen in park Oudegein.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein?
Ik ben op 24 december 1992 in Nieuwegein komen wonen. Het appartement stond aan de Schakelstede naast het politiebureau. Inmiddels is het gesloopt en heeft het plaatsgemaakt voor het nieuwe theater. Volgend jaar vier ik dus mijn twintig jarig jubileum.

Wat vind je van Nieuwegein?
Ik vind Nieuwegein een groene gemeente, qua natuur. Veel parken en groene lanen. Als organisatie van de Avond4Daagse horen wij dit ook vaak. De mensen komen op plekken die ze eigenlijk helemaal niet kennen. Lekker met een ijsje langs de Lek in Vreeswijk boten zitten kijken is helemaal het einde.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Als molenaar vraag ik me nog steeds af, wanneer komen die waterlopen nu eens bij de molen. Zoals het er nu bijstaat is het project gewoon niet af. Iedere keer moeten we aan bezoekers uitleggen waarom deze poldermolen lucht staat te malen in plaats van water. Als het blijft zoals het nu is kun je de molen beter verplaatsen naar de polder buiten Nieuwegein.

De Buizerdlaan met al die kamelenbulten, je kan hier niet eens normaal met z’n tweeën naast elkaar fietsen.

Kent u iemand voor het ‘Portret van de week?’ Laat het ons weten. Stuur ons zijn of haar gegevens en wij nemen kontakt op met hem of haar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk