Wie kiest er eigenlijk wat in Nieuwegein

Verleden week gaf Herman Troost het al aan dat het hele proces, dat nu over ons is uitgestort, waarschijnlijk volledig onnodig zou zijn geweest als het college eenvoudigweg had besloten te vertellen wat de feitelijke situatie van financiën en voorzieningen is!

Herman Troost begint zijn nieuwe column: ‘Het verhaal begint met de opbouw van een stad waarbij niet op elke cent gekeken behoefde te worden. Het uitgangspunt was goede voorzieningen, veel water, veel groen en dat snel laten groeien; dat alles in combinatie met de wens om de lasten laag te houden voor de eerste “pioniers”. Nieuwegein heeft dan ook jaren lang tot de goedkoopste gemeenten van Nederland behoort! De stad is goed in elkaar gezet. Om dat te zien moet je uit de auto en op de fiets. De stad kent goede voorzieningen!’

‘Bij de opbouw van een stad worden duizenden beslissingen genomen en met een dosis geluk houdt de jonge gemeente op de projecten een beetje geld over. Zo ook Nieuwegein. We waren en zijn nog steeds een rijke stad! Waar het mis ging is in het gebruik van die reserveringen.’ Klik hier om de column te lezen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk