‘Wie is daar zo aanwezig in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Jaimy van der Veeken.

Arend Bloemink: ‘Deze week mocht ik een van de kleurrijkste en beweeglijkste inwoonsters van Nieuwegein fotograferen: de bij velen bekende Jaimy van der Veeken. We spraken af in (of is het óp) het Buurtplein Batau. Terwijl ik, na het binnenlopen van Fair’s (want dat ís Buurtplein Batau ook), mijn bril droogmaak van een winters buitje, komt Jaimy al met uitgestoken hand op me af. Ai, haar haar is deze keer zwart met blauwe accenten! Naast haar uitgestoken hand en haar hartelijke begroeting is dat het eerste wat me opvalt. Dat haar is een van de uiterlijke kenmerken van Jaimy. Zo is het rood, dan weer oranje of groen of… In plukjes, als hanekam… Maar veelal kort en makkelijk. Een ander kenmerk van Jaimy is haar aanwezigheid. Daar waar Jaimy is, is vrolijkheid, is gezelligheid, is plezier (althans, dat is míjn ervaring).’

‘Wanneer Jaimy me heeft voorgesteld aan haar stagiaire (toevallig nèt die ochtend begonnen) barst het gesprek en het fotograferen los. Vragen en antwoorden. Van het ene onderwerp naar het andere. Interessant. Leuk. Serieus. Grappend. En voor ik het in de gaten heb, zijn we al weer een half uur en heel veel foto’s verder.’ Klik op het cameraatje hieronder en leer via haar antwoorden op de vijf (altijd dezelfde) vragen welk werk Jaimy in Nieuwegein verricht en wat haar drijfveer daarin is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk