‘Wie is daar vrijwilliger in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Of ….. zoals deze week Bert van Sandwijk, een man die zijn levenlang al vrijwilligerswerk doet.

Arend Bloemink: ‘Deze week figureert in het Portret Van De Week de zeventig-plusser Bert van Sandwijk. Zeventig-plus, dat betekent: genieten van een welverdiende rustig na een arbeidzaam leven. Maar Bert is er de man niet naar om lekker achterover te leunen en om vanachter de geraniums de buitenwereld en alles wat zich daarin beweegt en afspeelt aan zich voorbij te zien trekken. Nee hoor, Bert is druk doende met vrijwilligerswerk. Daarnaast is Bert, eigenlijk al zijn gehele leven, zeer geïnteresseerd in technische nieuwigheden. En wat is er leuker, mooier, interessanter om -waar mogelijk- vrijwilligerswerk en technische interesse te combineren? Bert weet wel hoe. Lees daarvoor hieronder zijn antwoorden op de vijf altijd dezelfde vragen.’

Wie ben je?
G.Th.M. (Bert) van Sandwijk, geboren Zeistenaar in 1937.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Al 16 jaar gepensioneerd, voordien 28 jaar landelijk werkzaam als Brandpreventie-adviseur / technisch inspecteur industriele brandverzekering bij de NMB / ING. Op dit moment als vrijwilliger actief voor de Vereniging Senioren ING (landelijke gepensioneerden vereniging ) en secretaris/penningmeester van de Computer Comtactgroep Nieuwegein. Zit heel veel achter de computer in verband met communicatie met internationale (vrienden) kontakten.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein?
Ik ben hier in 1967 komen wonen, na gereedkomen van mijn huidige woning in Wijkersloot, dus bijna 45 jaar.

Wat vind je van Nieuwegein?
De oude dorpskernen Jutphaas en Vreeswijk zijn en blijven heel charmant, de nieuwbouwwijken zijn meer echte woonwijken. Het stadscentrum heb ik zien komen vanuit het weiland. Modern en typisch stads ingericht. De enorm hoge gebouwen (stadskantoor, De Kom en de woonflats daarbij spreken me minder aan). De aanlegplaatsen voor plezierjachten aan de Hollandse IJssel zijn een goede en nette verbetering voor het watertoerisme. Behoorlijke buurtwinkelvoorzieningen op loopafstand.

Het openbaar vervoer is hier met de sneltram en bussen prima geregeld. Dooreengenomen een schone stad, met relatief weinig rondslingerend vuil. Goed onderhouden groenstroken en parken, waar het goed toeven is. We mogen trots zijn op de aanwezigheid van een van de beste ziekenhuizen van Nederland binnen onze gemeente.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Alhoewel ik politiek niet geïnteresseerd ben vind ik, dat de gemeente en gemeenteraad nog beter naar de mening van haar bewoners moet luisteren.

Onderwerpen als de sluiting van de “drugswinkel”in de wijk Fokkesteeg; overlast van hangjongeren verminderen; aanleg vissteigers aan de oostzijde van de Hollandse IJssel met parkeer gelegenheid ter hoogte van het stadscentrum; aanbrengen goede straatverlichting voetpad langs scholen tussen Mendes da Costalaan en Noordstedeweg; Strenger optreden van politie en parkeerwachters tegen sloopauto’s, grote bestelbussen en bedrijfsauto’s in woonwijken; Zoveel mogelijk in stand houden van het openbaar groen, met name de bomen en struiken; herstel van voetpaden door wortelopdruk en verzakking; vermindering subsidies aan culturele en sociale instellingen ( meer selfsupporting).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk