‘Wie is daar actief in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt?

Arend Bloemink: ‘In het noorden van Nieuwegein wordt op verschillende manieren aan sport gedaan. Voetbal, atletiek, honkbal en ook pétanque. Pétanque, jeu de boules, het spel met de boules, de spel dat op zoveel Franse pleinen en pleintjes wordt gespeeld. Het spel dat tot sport is geworden en waarvoor in het noorden van Nieuwegein een pracht van een Pétanquecentrum is neergezet. Zo’n prachtige outillage komt er niet zomaar. Daar weet Lucy Schuler álles van. Lucy zit in het bestuur, geeft les, ‘doet’ de keuken, organiseert, regelt, kortom Lucy ís het Pétanquecentrum. En dat al meer dan zes jaar… Alle reden om eens nader met Lucy te gaan kennismaken.’ Klik hier voor de vragen en de antwoorden op de 5 altijd dezelfde vragen.

Kent u iemand voor het ‘Portret van de week?’ Laat het ons weten. Stuur ons zijn of haar gegevens en wij nemen kontakt op met hem of haar. Volgende week Wim van Doorn van Stichting KunstGein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk