Wie herbergt De Kledingbank Nieuwegein?

Als gevolg van de aanhoudende economische crisis krijgen steeds meer gezinnen het lastiger de eindjes aan elkaar te knopen. Nu de economie nog lang niet op orde is, zijn juist maatschappelijke initiatieven en vrijwilligers extra nodig. Eén van die initiatieven is Stichting De Kledingbank op de Koetsdrift, waar op 9 september 2013 de deuren officieel geopend werden door wethouder Gadella. Door de vrijwillige inspanningen van Nieuwegeiners en de doorverwijzingen vanuit onder andere de Nieuwegeinse Sociale Dienst maken nu ruim 300 inwoners gebruik van De Kledingbank en voorzien is dat dit aantal flink zal toenemen.

Uit contacten met De Kledingbank heeft het CDA echter vernomen dat door die groei de Koetsdrift niet langer als passende locatie wordt gezien en er een andere ruimte gevonden moet worden. Die is nog niet voor handen en dat zou een nijpend probleem kunnen worden. CDA-Raadslid Roelof de Wild: “De vraag in deze kersttijd lijkt bijna te worden wie heeft er een plaatsje in de herberg voor De Kledingbank. Om te zorgen dat er tijdig actie wordt ondernomen en De Kledingbank niet zonder uitgiftepunt van kleding komt te zitten heeft het CDA dan ook om actie vanuit de gemeente en de samenleving gevraagd.”

In een brief aan het College vraagt het CDA of het college bijvoorbeeld bereid is om in de aanpak van het terugdringen van kantorenleegstand De Kledingbank aan een ruimte kunnen helpen voor de uitgifte en opslag van kleding. Of zou kunnen bemiddelen in andere beschikbare ruimtes en daarin eventuele barrières in vraag en aanbod wil wegnemen.

Ook wil het CDA weten waarom De Kledingbank geen vergunning krijgt voor het inzamelen van kleding. “Wij begrepen dat er drie instanties zijn die officieel kleding mogen inzamelen. Wrang is het dan dat juist een lokale kledingbank voor de eigen Nieuwegeiners geen kleding mag inzamelen. Een vergunning is ook een erkenning voor hun inspanningen”, concludeert De Wild.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren