‘Wie bedrijft daar politiek in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Erna Kotkamp.

Arend Bloemink: ‘Op een winterkoude donderdagochtend bel ik aan bij Erna Kotkamp. Tenminste, dat dácht ik. Op mijn aanbellen wordt niet opengedaan… Ik bèn dan ook iets te vroeg en misschien is Erna een vrouw van de klok (ze is gemeenteraadslid, dat zou dus zo maar kunnen). Omdat het onbehaaglijk koud is, wacht ik een paar minuten in de auto en bel dan opnieuw aan. Tevergeefs. De deur blijft dicht… Thuisgekomen check ik de adresgegevens en dan blijkt dat ik bij de buren van Erna heb aangebeld. Oei. Meteen een verontschuldigende email aan Erna gestuurd en aansluitend een nieuwe afspraak gemaakt.

‘Als ik een week later (Erna is drukbezet – lees daar haar antwoorden op de vijf altijd dezelfde vragen maar eens op na) aanbel en door Erna wordt binnengelaten, zakt mijn mond open van verbazing… Allemensen, Erna woont in een knaagdierenopvang! Dat is iets waar ik absoluut niet op rekende… een huis vol knaagdieren. In keurige hokken. Hokken met veel kruip- en sluipmogelijkheden. En buiten nóg meer knaagdieren. Het moge duidelijk zijn: dit is een unieke vrouw! Een vrouw die ook nog eens is genomineerd als politicus van het jaar. Of ze die titel in de wacht sleept weten we begin februari. Dan worden de Nieuwegein Awards uitgereikt tijdens een feestavond in het NBC. Maar wat de knaagdieren betreft… ach’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk