Wethouder plaatst eerste bordje bij zelfbeheer-groen

Vanmiddag heeft wethouder Johan van Everdingen het eerste officiële bordje geplaatst bij een stuk gemeentegroen in de wijk Batau noord dat door bewoners in zelfbeheer is genomen. Door dit bordje, dat op een houten paaltje is bevestigd, moet het vanaf heden duidelijk zijn wat de functie van het plantvak is en overenthousiaste aannemers of medewerkers van de gemeentelijke plantsoenendienst ervan weerhouden in dergelijke plantvakken aan de slag te gaan. Tevens hoopt de gemeente dat de bordjes ook zullen uitstralen dat veel Nieuwegeiners bereid zijn iets voor hun directe woonomgeving te doen. 
In het bijzijn van verslaggevers van AD, Ons Nieuwegein en De Digitale Stad, alsmede de verantwoordelijke medewerkers van het project NIEUWegein GROEN, werd het eerste paaltje geplaatst door de wethouder en de betreffende bewoonster. Zij had enkele ideeën omtrent het duidelijk zichtbaar maken van het zelfbeheerde groen aan de gemeente voorgelegd. Medewerkers van het project NIEUWegein GROEN hebben de haalbaarheid van de ideeën bekeken en op welke manier een en ander uitgevoerd kon worden. Na goedkeuring door de gemeenteraad konden de bordjes gemaakt worden. Dit hele traject besloeg slechts drie maanden. 
De zelfbeheerbordjes zijn in eenvoudige, maar fraaie, vierkante houten paaltjes bevestigd. De paaltjes zijn vervaardigd van duurzaam FSC-hout, volgens de norm die de gemeente Nieuwegein hanteert voor het gebruik van hout. Om ze zoveel mogelijk voor vandalisme te behoeden zijn ze zo glad en simpel mogelijk gehouden en worden ze diep in de grond geplaatst.  
Inmiddels hebben zo’n driehonderd Nieuwegeinse inwoners of gezinnen een stuk groen in zelfbeheer genomen. Hen zal de mogelijkheid worden geboden ook een zelfbeheer paaltje bij hun plantvak te laten plaatsen. Daartoe zullen zij een brief ontvangen met alle informatie over het onderwerp. Wie in aanmerking wil komen kan dat via een antwoordstrook laten weten. De gemeente komt de paaltjes dan plaatsen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk