Wethouder Peter Snoeren leest voor

Op vrijdag 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Hier wordt op basisschool de Veldrakker in Nieuwegein ook jaarlijks aandacht aan besteed. Ouders en genodigden worden uitgenodigd om in alle groepen een verhaal voor te lezen en in gesprek te gaan met de kinderen. Ook leden van het college van B & W in Nieuwegein zijn uitgenodigd om voor te lezen in de klas. Wethouder van Onderwijs, Peter Snoeren, kwam een dagje eerder omdat vrijdag 10 oktober de Kinderboekenweek moest worden afgesloten.

Dit jaar werd een verhaal voorgelezen uit het boek ‘Mr Finney en het raadsel in de bomen’, geschreven door Laurentien van Oranje. In groep 6 werd het verhaal voorgelezen door de wethouder. Rondom het verhaal werd met de kinderen een gesprek gevoerd over duurzaamheid, een onderwerp dat voor zowel de gemeente als de Veldrakker belangrijk is.

Duurzaamheid is verweven in het onderwijsaanbod van de school. Dit gebeurt in reguliere lessen, in projecten en uiteindelijk vooral in gedrag. De schooltuinen, zuinig omgaan met water en licht, het inzamelen van papier en batterijen zijn daar voorbeelden van. ‘De kinderen zijn er zich van bewust dat hun eigen gedrag belangrijk kan zijn voor het behouden van een duurzaam leefklimaat’ aldus Ed Booms, directeur van OBS de Veldrakker.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk