Wethouder opent Wereldwinkel aan de Markt

Zaterdag 18 oktober heeft wethouder Hans Adriani het nieuwe pand van Wereldwinkel Nieuwegein aan de Markt 26 officieel geopend. De Wereldwinkel heeft als doel producenten uit ontwikkelingslanden een kans te geven hun producten te verkopen op de Nederlandse markt. De producten zijn fairtrade, zodat de klant weet, dat de producent daarvoor een eerlijke prijs heeft gekregen. De importeurs gaan altijd een langdurige samenwerking met de producenten aan, waarbij ze hen ondersteunen bij het maken van de artikelen. Producenten houden waar mogelijk rekening met Europese trends.

Naast fairtrade food (nu in veel andere winkels ook te koop) verkoopt de Wereldwinkel vooral mooie fairtrade cadeaus, voor alle portemonnees én voor alle leeftijden. Wie iets koopt bij de Wereldwinkel, helpt ook de wereld een beetje gelijker te maken! De vrijwillige medewerkers helpen graag bij het maken van keuzes en hebben vaak een verhaal bij het artikel te vertellen.

De Wereldwinkel heeft het Stadshuis verlaten en heeft op de hernieuwde Markt een mooie plek gevonden, waar de winkel veel zichtbaarder is voor potentiële klanten. En juist voor de komende tijd: de Wereldwinkel verzorgt ook kerstpakketten. Voor elk budget kan een pakket geheel naar eigen keuze worden samengesteld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk