Wethouder Marieke Schouten legt stoeptegel ‘Houd de lijn vrij!’

Donderdag 16 september j.l. heeft wethouder Marieke Schouten van openbare ruimte een ‘Houd de lijn vrij!’-stoeptegel gelegd. De tegel werd gelegd samen met BORG (Belangenbehartiging Openbare Ruimte Gehandicapten) en de stichting Houd de lijn vrij!. De blauwe tegel ligt in de stoep voor het casino, vlakbij de rotonde Noordstedeweg. Op deze drukke plek komen verschillende verkeersgebruikers bij elkaar en staan veel fietsenrekken. Ook ligt er een route van de geribbelde tegels, om slechtzienden en blinden te helpen hun weg te vinden. Deze route wordt van tijd tot tijd geblokkeerd door geparkeerde fietsen, tassen, afval enzovoort.

Met de tegel wijzen we erop hoe belangrijk het is om deze routes vrij te houden. Dit past ook in de wens van de gemeenteraad om de openbare ruimte beter in te richten voor mensen die minder goed kunnen lopen of zien.

Marieke Schouten: “Voor mensen die slechtziend of blind zijn is het van groot belang dat deze geleidelijnen worden vrijgehouden. Helaas weten veel mensen niet waar deze lijnen voor zijn en plaatsen ze er obstakels op. Voor mensen met een visuele beperking levert dat lastige en zelfs gevaarlijke situaties op. En dat willen we natuurlijk voorkomen.”

Op de foto v.l.n.r. Malou Thijssen (Stichting Houd de lijn vrij!) Marieke Schouten, wethouder openbare ruimte, Arend van Baarsen en Ton Zimmerman (beide van BORG; belangen openbare ruimte gehandicapten)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren