Katern

Wethouder Jan Kuiper geeft aftrap voor ’Stoptober’

Uit een enquête van het ministerie van VWS blijkt dat in Nieuwegein 14,2 procent van de volwassen inwoners weleens te hebben gerookt. Hiermee ligt het aantal rokers in Nieuwegein iets onder het landelijk gemiddelde dat op 16,7 procent ligt. Afgelopen zaterdag gaf wethouder Jan Kuiper bij de zaterdag 1 van JSV de aftrap van het jaarlijks terugkerende ‘evenement.’ JSV onderschrijft het antirookbeleid van de gemeente Nieuwegein.

Op 1 oktober is Stoptober begonnen, het jaarlijkse evenement waarbij deelnemers afspreken om 28 dagen niet te roken. Na die periode heeft een poging om definitief te stoppen statistisch vijf keer meer kans van slagen. Het initiatief komt van KWF, het Longfonds, de Hartstichting en het ministerie van VWS.

Stoppers worden gesteund met onder meer tips, adviezen, live events, een magazine, een app en een ‘social community’. Ieder jaar doen tienduizenden rokers mee en dat heeft inmiddels evenveel mensen geholpen als er in de stad Utrecht wonen: rond de 350.000.

In Nieuwegein roken er meer mannen dan vrouwen: 15,9 procent tegenover 12,4 procent. Het gebruik van E-sigaretten ligt op 1,5 procent. Landelijk is dit gemiddeld 2,3 procent. Van de mannen in Nieuwegein rookt 1,8 procent elektronisch tegenover 1,1 procent van de vrouwen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren