Wethouder in gesprek met bewoners over brief woningcorporatie

Vorige week sprak wethouder Adriani met diverse bewoners over het misverstand dat ontstaan is door de brief van de gemeente en de woningcorporaties Mitros, Jutphaas Wonen en Portaal van 30 september 2015. Deze brief was aan ouderen gericht met de vraag of zij misschien niet liever kleiner en gelijkvloers willen gaan wonen. Daarvoor geldt namelijk sinds kort een voorrang- en kortingsregeling voor woningzoekende senioren. Elk jaar maakt de gemeente namelijk prestatieafspraken met de woningcorporaties. Daarin is afgesproken dat de woningcorporaties zich inspannen om meer doorstroming op gang te brengen en ouderen voorrang te geven voor geschikte huisvesting. Deze voorrang- en kortingsregeling voor woningzoekende senioren is daar een uitwerking van.

Door de ontwikkelingen van dit moment over de opvang van mensen met een verblijfsvergunning in Zuilenstein hadden een aantal bewoners het gevoel dat zij met deze brief werden gedwongen om te verhuizen om zo plaats te maken voor mensen met een verblijfsvergunning. Dit is echter een misverstand. Wethouder Hans Adriani: “Ik begrijp de verwarring, maar het is een ongelukkig misverstand. Het één heeft helemaal niets met het andere te maken. Het is een goed bedoeld aanbod van de woningcorporatie dat aansluit bij de wensen die ouderen regelmatig uitspreken richting gemeente en woningcorporaties. Iedereen behoud zelf de vrije keuze om op dit aanbod in te gaan.”

Het gesprek gaf de mogelijkheid om het misverstand nader toe te lichten en om zorgen te delen. Daarnaast kwamen ook andere zorgen aan de orde, zoals de leefbaarheid in de vertrouwde wijk als er veel nieuwe mensen komen wonen. Enkele inwoners opperden tijdens het gesprek dat het een goed idee zou zijn als bewoners nieuwkomers een tijdje zouden begeleiden: goed voor de contacten, goed voor de leefbaarheid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren