Wethouder geeft les maatschappijleer

Toen het over de faciliteiten voor jongeren ging, werd de discussie heel levendig. Waarom is er geen disco in Nieuwegein? Moeten er meer activiteiten worden gehouden voor jongeren? En is het goed dat er een coffeeshop is? De argumenten vlogen over en weer in de 5 HAVO-klas van het Cals College. Wethouder Helen van den Berg gaf daar een gastles maatschappijleer. Ze vertelde de leerlingen hoe de gemeente in elkaar zit, wie welke besluiten neemt en wat het werk van wethouder inhoudt. Doel was niet alleen de leerlingen hierover te informeren maar ook om kandidaten te werven voor de Jongerenraad.

Het is de bedoeling dat die raad de komende maanden tot stand komt. Er is plaats voor vijftien leerlingen van de Nieuwegeinse scholen voor voortgezet onderwijs. Onder voorzitterschap van wethouder Helen van den Berg komen zij eens per zes weken in schooltijd bij elkaar voor een (jongeren)raadsvergadering. Daarbij komen vooral onderwerpen aan de orde die jongeren aanspreken. Op die manier krijgen de scholieren een goed inzicht over hoe het er bij de gemeente aan toe gaat en krijgen ze wellicht ook meer interesse voor de politiek.

Enkele leerlingen toonden wel interesse in het politieke proces en de gang van zaken bij de gemeente. Ze gaan zich (wellicht) opgeven voor de Jongerenraad. En de anderen weten er nu in ieder geval iets meer over.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk