Wet openbaarheid van bestuur gewijzigd

Per 14 februari 2005 is de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) gewijzigd. In deze wet wordt geregeld welke informatie waarover de overheid beschikt, wel en niet openbaar is. De wetswijzigingen zijn het gevolg van de invoering van Europese regelgeving (Verdrag van Aarhus). De wijzigingen gaan over openbaarheid van milieu-informatie en over algemene informatieverzoeken op grond van de Wob. Wat betreft deze algemene verzoeken om informatie, zijn dit de belangrijkste wijzigingen:

1. Gemeenten zijn nu verplicht om binnen twee weken, nadat een WOB-verzoek is ontvangen, op een verzoek te beslissen. De wijziging houdt in dat gemeenten voortaan de gevraagde informatie daadwerkelijk moeten verstrekken binnen vier weken nadat het verzoek is ontvangen.

2. De verzoeker hoeft geen belang te hebben bij alle WOB-verzoeken.

3. De gemeente is bij alle WOB-verzoeken verplicht de verzoeker behulpzaam te zijn bij het nader preciseren van het verzoek.

4. De gemeente is verplicht bij alle WOB-verzoeken de informatie in een door de verzoeker gewenste vorm te leveren.

Het college heeft nu kennis genomen van de aangepaste eisen die gelden voor alle informatieverzoeken. Over de gevolgen van de wijzigingen in de openbaarheid van milieu-informatie, ontvangt het college in de loop van het jaar een nader voorstel.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: