Wervingsdag nieuw personeel gevangenis Nieuwegein

De Penitentiaire Inrichting (PI) Nieuwegein zoekt nieuwe medewerkers. Daarom organiseert de PI op zaterdag 2 juni 2018 een wervingsdag, speciaal voor mensen die belangstelling hebben om in de PI te komen werken. Er zijn vacatures beschikbaar voor penitentiair inrichtingswerkers, complexbeveiligers en arbeidsmedewerkers.

De PI Nieuwegein is onderdeel van Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). DJI is onder andere verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen. Dat doen we op verschillende locaties in heel Nederland.

“Ik zie de PI Nieuwegein als het Huis van Re-integratie en Herstel, dé plek waar de gedetineerde de kans krijgt actief aan een goede terugkeer in de maatschappij te werken”, aldus Theo Venrooij, vestigingsdirecteur van de PI Nieuwegein. “We zoeken enthousiaste en betrokken collega’s om ons team te komen versterken.”

Aanmelden
De dag biedt volop mogelijkheden om de PI Nieuwegein van binnen te bekijken, met medewerkers in gesprek te gaan over de beschikbare functies en te ervaren hoe het is om in een gesloten omgeving te werken. Belangstellenden kunnen zich tot en met 31 mei 2018 aanmelden via werkeninpinieuwegein@dji.minjus.nl Meer informatie over de wervingsdag en de aanmeldprocedure is te vinden op de website van de Dienst Justitiële Inrichtingen: www.dji.nl.

De gevangenis in Nieuwegein is de vierde die dit jaar een wervingsdag organiseert. Woordvoerder Robert Meijer van Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI): “Eerdere wervingsdagen in de penitentiaire inrichtingen in Alphen en Lelystad zijn succesvol verlopen. Op 26 mei organiseert ook de PI Krimpen aan den IJssel een wervingsdag.”

Hoeveel medewerkers er vanuit deze wervingsdagen daadwerkelijk in dienst zullen treden bij DJI is nog niet bekend. Robert Meijer: “Sollicitanten moeten namelijk een fysieke vaardigheidstoets (sporttest), medische keuring en een capaciteiten- en persoonlijkheidstest succesvol doorlopen. Als je bij ons in dienst komt, vragen we je daarnaast om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.”

PI Nieuwegein
De PI Nieuwegein voert straffen en vrijheidsbenemende maatregelen uit die door de rechter zijn opgelegd. De PI is verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van justitiabelen en zet zich in om hen voor te bereiden op een goede terugkeer in de maatschappij. De totale capaciteit van de inrichting bedraagt 422 plaatsen, onder te verdelen in 85 plaatsen Huis van Bewaring, 259 gevangenisplaatsen, 30 plaatsen op de afdeling Extra Zorg Voorzieningen (EZV) en 48 plaatsen op de afdeling voor Inrichting Stelselmatige Daders (ISD). In de PI Nieuwegein zitten alleen volwassen mannen in detentie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren