Werkzaamheden trambaan verloopt voorspoedig

Afgelopen weekend zijn op de 200 meter lange wisselstraat onder andere negen grote wissels ingehezen en op hun plaats gelegd. De onderdelen werden gefaseerd en begeleid aangevoerd met vijftien grote vrachtwagens/trailers van 20 meter lang.

De stopmachine is op vrijdagmiddag 1 augustus op de Griffioenlaan (Utrecht) in het vernieuwde spoor gezet. Over het nieuwe spoor is de stopmachine langzaam heen en weer gereden richting de wisselstraat (Nieuwegein). Al rijdend legt de stopmachine het spoor op precies de goede positie.

Van vrijdag 20.00 uur tot maandag 4 augustus 06.00 uur is gewerkt aan de vervanging van de overweg bij de toerit richting Arnhem en de afrit van de A12 bij P+R Westraven.

De komende week staan er diverse werkzaamheden op het programma. Onder andere worden sporen worden gelast, de stopmachine gaat woensdag en donderdag opnieuw aan het werk en donderdag wordt de wisselstraat in beton gegoten.

Op 31 augustus moeten de werkzaamheden zijn afgerond en gaan de trams weer rijden. Reizigers zullen weinig van het nieuwe spoor merken. Van de wet mogen de trams bijvoorbeeld niet sneller rijden. Wel zullen ze vanwege het nieuwe spoor iets minder schudden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk