Werkzaamheden aan de Zuidstedeweg

Tot eind maart werkt Dura Vermeer op de Zuidstedeweg in de binnenstad van Nieuwegein aan het asfalt van het wegdek en aan het spoor van de trambaan. Er wordt in de weg een nieuw wissel geplaatst voor de trambaan. Het oude wissel is inmiddels al weggehaald. Op de Zuidstedeweg zijn daarvoor rijstroken afgezet. De weg blijft open voor het doorgaande verkeer.

Als het werk op de Zuidstedeweg aan de kant van het ziekenhuis klaar is, verplaatst het werkterrein van de aannemer naar de kant van City.

De kruising van de Zuidstedeweg met de Koekoekslaan blijft tot eind maart afgesloten. Net als het wegdeel van de Voorstede van de Schakelstede/Weverstede naar de Zuidstedeweg. Het verkeer wordt met borden omgeleid. Het St. Antonius Ziekenhuis en de parkeergarages van Cityplaza blijven steeds bereikbaar. Ook de ambulancepost van het ziekenhuis blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

De trambaan in City is nu verdwenen. Maar op het bouwterrein zie je al een voorproefje van de nieuwe halte. De fundering van de nieuwe halte aan de westkant ligt er al. Vandaag start de bouw van de nieuwe trambaan.

Op 3 en 4 maart jl. is er geheid. Dit is nodig voor de bouw van het perron aan de oostkant.  Verder wordt er een nieuwe ondergrond met daarop beton geplaatst. Hierin wordt het nieuwe spoor gelegd. Daarna wordt van vroeg tot laat gewerkt aan de bovenbouw van de trambaan. Dit zijn de palen, draden en de stroomvoorziening. Het plaatsen van het nieuwe spoor en de bovenleiding geeft geen geluidsoverlast. Dit wordt daarom ‘s nachts uitgevoerd. Ook onder het spoor wordt nog gewerkt. Op vrijdag 4 maart jl. is er een buis voor de stadsverwarming onder de trambaan geplaatst. Dit is een buis van 36 meter die in één stuk onder de trambaan geplaatst wordt.

Voorproefje nieuwe tramhalte

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren