Werkplan mensgerichte maatregelen 2004 vastgesteld

Het college heeft het werkplan ‘mensgerichte maatregelen’ 2004 vastgesteld. Dit werkplan vloeit voort uit de in 2000 vastgestelde beleidsnota verkeersveiligheid. Deze beleidsnota geeft een analyse van de verkeersveiligheid in Nieuwegein. De gemeente Nieuwegein investeert in infrastructuur, maar ook in mensen. Voor de ‘mensgerichte maatregelen’ is van 2000 t/m 2004 ieder jaar een bedrag van € 34.034,- gereserveerd. Voor 2005 zal uitvoering van mensgerichte maatregelen afhankelijk zijn van het vinden van financiering.

Vorig jaar is van het budget van € 34.034 ,- onder andere een snelheidsdisplay aangeschaft. Tevens zijn er videobanden over de gevaren van de dode hoek van vrachtwagens aangeschaft. Net als andere jaren wordt aandacht besteed aan voorlichting en educatie aan leerlingen van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Projecten die daar onder vallen zijn:

Onderzoek naar de mogelijkheid om verkeersonveilige locaties op school routes aan te passen.

Verkeerslessen voor de brugklassen van het voortgezet onderwijs, aan de hand van een programma verkeerseducatie.

Verkeersexamens voor leerlingen van de basisscholen.

Financiering van het lidmaatschap voor verkeersouders.

U date van een cd-rom verkeerseducatie voor het basisonderwijs.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: