Werkgroep Rundu bezoek school

Donderdag 17 maart j.l. zijn drie werkgroep leden op bezoek geweest op de basisschool ‘Het Vogelnest’ aan de Groenling in de wijk de Doorslag. Zij gaven daar een presentatie over de Nieuwegeinse zusterstad Rundu in Namibië. De gehele school maakte kennis met de lopende projecten en in het bijzonder met de Andreas Kandjimischool.

In het kader van de mondiale bewustwording is deze school Het Vogelnest een vriendschapsband aangegaan; zij zijn nu elkaars Twinschool! Dat houdt in dat zij niet alleen vriendschap met elkaar delen maar ook kennis overdragen, brieven en tekeningen uitwisselen en… …. een jaarlijks evenement organiseren om financiële steun te bieden aan de vele kwetsbare- en weeskinderen die de Andreas Kandjimischool bezoeken. Het Vogelnest organiseerde onmiddellijk, heel spontaan, een Rommelmarkt in de school.

De werkgroep Rundu speelt een cruciale rol in het tot stand komen van dit soort vriendschappen en samenwerkingsverbanden van scholen met elkaar, kinderdagverblijven, sportclubs e.d., waardoor al jong mondiale bewustwording bij de Nieuwegeinse inwoners wordt ontwikkeld. De werkgroep houdt zich bezig met het particulier initiatief in het kader van de Stedenband Nieuwegein/Rundu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk