Werkgelegenheid Nieuwegein groeit gestaag

De werkgelegenheid is in 2020 met twee procent gegroeid naar ruim 48 duizend arbeidsplaatsen, zo blijkt uit de laatste gegevens van het Provinciale Arbeidsplaatsenregister (peildatum 1 april 2021). Dit is het zesde jaar groei op rij, waardoor Nieuwegein qua werkgelegenheid derde in de regio is, na Utrecht en Amersfoort en voor Zeist en Veenendaal.

De sector gezondheid en welzijn biedt de meeste arbeidsplaatsen (8.700), gevolgd door groothandel en detailhandel ( 7.700), op de voet gevolgd door vervoer en opslag (7.500). Vooral de rol van logistiek in de werkgelegenheid is steeds meer terug te zien. In de afgelopen vijf jaar is het aantal arbeidsplaatsen in de sector vervoer en opslag meer dan verdubbeld naar bijna 7.500.

Werkgevers
De grootste werkgevers zijn het Sint Antoniusziekenhuis, Staffing Group, Postsorteercentrum Liesbosch, Jumbo NDC (fase 1) en de gemeente. Nieuwegein blijft een echte MKB-gemeente met ruim 6.500 bedrijven, waarvan 75 met meer dan 100 arbeidsplaatsen, ruim 500 bedrijven met tien tot 100 arbeidsplaatsen en ruim 1.300 met twee tot tien arbeidsplaatsen. De rest zijn eenmansbedrijven.

Een deel van de groei wordt verklaard door uitbreiding binnen bestaande bedrijven en nieuwe vestigingen op bedrijventerrein het Klooster. De 2e fase van Jumbo zorgt in 2024 voor enkele honderden arbeidsplaatsen. En met de opleveringen op het Klooster zal de werkgelegenheid de komende periode nog verder stijgen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk