Werken met dieren: volg een online opleiding!

Een ambitie om dierenverzorger of hondentrimmer te worden, maar geen zin om hiervoor nog jaren in de studiebanken te zitten? Er zijn diverse mogelijkheden om gewoon vanuit huis te leren. Met een online cursus leer je namelijk eenvoudig bij en verbreed je je kennis!

Cursus dierenverzorging
Als dierenverzorger ben je verantwoordelijk voor de gezondheid van dieren. Of het nu gaat om je eigen hond, de cavia van je beste vriendin of de pony van de buren, met een cursus dierenverzorging word jij de nieuwe Freek Vonk! Bij de omgang met dieren kun je je nog wel eens afvragen wat ze nou eigenlijk bedoelen, ieder dier is natuurlijk anders. Met een cursus tot dierenverzorger worden alle kanten van het beroep dierenverzorger belicht: het verzorgen van (huis)dieren, het gezonde dier, maar ook het zieke dier komt aan bod. Je leert de lichaamstaal te begrijpen, het gedrag te snappen en ziektes te herkennen. Deze kennis kun je toepassen tijdens je huidige carrière of bij het najagen van je droombaan.

Opleiding hondentrimmer
Hondentrimmer is een breed begrip. Hier is dan ook de benodigde kennis voor nodig. Wanneer je je hond naar een trimsalon brengt laat je deze wassen, scheren, knippen, plukken, epileren, ontwollen of borstelen. Daarnaast wordt er ook de benodigde aandacht besteed aan de nagels, oren, ogen en zelfs de anaalklieren. Eigenlijk een soort schoonheidsspecialiste voor honden dus! Maar wist je dat je dit ook helemaal zelf kunt doen? Met een hondentrimmer opleiding leer je alle facetten van het hondentrimmen en de anatomie van de hond. Of je nu je eigen viervoeter wilt verzorgen of een bedrijfje als hondentrimmer wilt beginnen, met een hondentrimmer opleiding geef je een hond de aandacht die hij of zij verdient!

Bijscholing met STAP-budget
Sinds maart 2022 is het STAP-budget in het leven geroepen. Dit is een subsidie die werkenden of werkzoekenden kunnen gebruiken voor een training, cursus of opleiding. Als werkende of werkzoekende kun je één keer per jaar het STAP-budget aanvragen. Hiermee kun je in aanmerking komen voor een subsidie van €1.000 per jaar. Handig! STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Voor de volledige voorwaarden verwijzen we je naar de website van de rijksoverheid.

Hondentrimmer of dierenverzorger worden met BuddyWise
Leren met BuddyWise, hoe werkt dat? Op BuddyWise.nl is een groot aanbod cursussen te vinden. Of je nu beroepsgericht of hobbymatig wilt leren, de keuze is reuze. Op BuddyWise leer je zonder de hulp van een leraar, gewoon zelf of samen met je medecursisten. Je kunt overal waar je wilt inloggen in je online leeromgeving, je studiemateriaal is online beschikbaar via Plaza. In de online leeromgeving Plaza kom je in contact met je medecursisten en bespreek je de punten waar je tegenaan loopt. Toch liever je studiemateriaal op papier? Ook dit is mogelijk! Je ontvangt dan al je studiemateriaal thuis in een ringband. De benodigde studietijd vind je per cursus terug. Je beslist zelf of je wekelijks 4 uur besteed aan je cursus of er vol voor gaat en dagelijks 2 uur achter je computer zit. Studeren op je eigen tempo! Na het afronden van je cursus maak je een examen, ontvang je een diploma en heb je een mooie toevoeging voor op je CV. Twijfel je of BuddyWise bij jou past? Probeer het gratis 15 dagen uit!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk