‘Werk in uitvoering’ bij Kunstuitleen Nieuwegein

Tot en met zaterdag 3 mei is in de etalage van Kunstuitleen Nieuwegein een bijzondere installatie te zien waaraan tot de laatste expositiedag gewerkt zal worden door kunstenares Jolanda Schouten.

Jolanda Schouten rondde in 1985 de Academie voor Beeldende Kunsten af te Utrecht. Daarna exposeerde zij bij kunstgenootschappen door heel Nederland en is haar werk onder andere in het bezit van de Provinciale Kunstuitleen en gemeente Utrecht, SBK Amsterdam en Galerie Kiem. In de kunstuitleen is ook werk van de kunstenares aanwezig. In 1996 startte de kunstenares samen met collega Jacolien de Jong V.O.F. Het Schildersbedrijf, een initiatief dat kunstprojecten in bedrijfsleven en kunsteducatieve projecten initieert.

Voor de etalage van de kunstuitleen maakt Jolanda Schouten een grote wandvullende knipselinstallatie. De geknipte fragmenten haalt ze onder andere uit foto’s en allerlei papieren en stoffen. De installatie heeft zij de afgelopen maanden voorbereid in haar atelier maar moet zijn definitieve vorm krijgen tot 3 mei aanstaande. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Kunstuitleen Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk