Wereldwinkel Nieuwegein steunt geitenproject Rundu

Studenten van de lerarenopleiding economie van de Hogeschool van Amsterdam hebben € 1.100 winst gemaakt op de verkoop van wereldwinkel-fairtradeproducten in het kader van hun project ondernemen. De wereldwinkel in Nieuwegein heeft ervoor gekozen die winst te bestemmen voor het geitenproject in Rundu.

Het bedrag is voldoende voor het kopen van 40 geiten. Dit project is een initiatief van de werkgroep Rundu, waar Nieuwegein een samenwerkingsverband mee heeft, om door te ondernemen armoede te bestrijden in Rundu. Een vrouwencoöperatie is nu in staat om een inkomen te verwerven door het hoeden en fokken van geiten en de verkoop van producten van de geit. Dit project past in de campagne duurzame armoedebestrijding in het kader van de stedenband activiteiten van Nieuwegein en Rundu ( Namibiё).

Tien werkgroepen eerstejaars studenten verkochten diverse fairtradeproducten waaronder kaarsen, wens-stenen en armbanden. Deze actie is een voorbeeld van fairtrade en duurzame activiteit in het kader van de stedenband tussen een stad in de eerste wereld, Nieuwegein en een stad in de derde wereld, Rundu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren