Wereldtitels voor jiu-jitsuka’s De Mix uit Nieuwegein

Van 22 tot 25 augustus stond Astana in het teken van de jiu-jitsu jeugd wereldkampioenschappen. Een vijftal jiu-jitsuka’s uit Nieuwegein waren door de Judo Bond Nederland (JBN) geselecteerd voor dit kampioenschap in Kazachstan.

jou jitsu

Op de foto: Romée Roussey met rechts Tanisha Baars

Romée Roussey -21 jaar -57kg heeft voor de derde keer haar Wereldtitel bij de junioren weten te behalen. Volgend jaar gaat ze echt het volwassenen circuit in. Ook Tanisha Baars -21 jaar -63 kg heeft haar Wereldtitel van vorig jaar weten te prolongeren. Wat voor Romée geld, geld ook voor Tanisha zij komt volgend seizoen ook uit in het volwassenen circuit.

Junioren Jari van Bommel en Sem v Schaik, beiden 17 jaar, behaalden in hun eerste jaar -21 een fraaie zilveren medaille. Na drie rondes te winnen in het duo moesten ze in de finale alleen hun meerder erkennen in een koppel uit Roemenië.

Aspriant Stijn Terhaar (-18 jaar) -60 kg kwam helaas niet door de voorronden. ‘Stijn kon helaas niet laten zien wat hij kan, het kwam er gewoon niet uit. Gelukkig heeft Stijn nog drie jaar als junior voor de boeg om zich verder te ontwikkelen. Deze jongen heeft echt heel veel potentie’ aldus trainer Barry van Bommel.

Jari van Bommel met in het midden Sem van Schaik en rechts trainer/coach Barry van Bommel

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk