Katern

Wereldtitel voor jiujitsu duo Assmann/Bunnik

Het duo Ruben Assmann en Manix Bunnik, sporters bij BSP Holland uit Nieuwegein heeft zich op 26 november jl. gekroond tot wereldkampioen in de Poolse stad Wroclaw. Op de wereldkampioenschappen jiujitsu wonnen de heren de finale met punt verschil van het duo Lardon/Cloostermans uit België.

Het Nederlandse duo begon goed aan het toernooi en wonnen de eerste wedstrijd en de kwartfinale met overtuiging van Michielsen/Michielsen (BEL) en Adjaoud/Pereira (FRA). In de halve finale waren 86,5 punten voldoende voor het Nederlandse duo om het duo Butler/Paszkiewicz uit Duitsland te verslaan.

In de gewichtsklasse tot 85 kilogram kwamen Johan de Gier uit Nieuwegein en Donny Donker namens Nederland in actie. De Gier bereikte de kwartfinale na winst op Mikhail Kostiuk uit Rusland en Junior David Cabezas uit Colombia. In de kwartfinale was de Zwitser Nicolas Baez te sterk waardoor De Gier doorschoof naar de herkansing. Hier stond hij tegenover Kuandyk Yesseneyev uit Kazachstan. De Nieuwegeiner verloor de wedstrijd en is daarmee op de negende plaats geëindigd.

Nieuwegeiner Brian Frowyn (-69 kg) was de enige namens Nederland die mee deed aan het onderdeel ne-waza. Frowyn nam het in de eerste ronde op tegen de Rus Zainutdin Zainukov maar verloor de wedstrijd. In de herkansing stond de Nederlander tegenover Ibraheem Alhosani (UAE) maar slaagde er niet in de wedstrijd te winnen en was daarmee uitgeschakeld.

Ruben Assmann en Manix Bunnik met hun gouden medaille

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren