Katern

Wereldkampioenschappen schoonspringen te Boedapest

De 19 jarige Daphne Wils maakte recent haar debuut op de Wereldkampioenschappen voor Senioren te Hongarije. Zij is de 3de springer van Aquarijn schoonspringen uit Nieuwegein die deelneemt op dit niveau.

‘Na Bianca Bán en Ramon de Meijer heeft Aquarijn dus weer een springer op het allerhoogste niveau bij het schoonspringen. Dat is iets waar we uitermate trots op zijn’ aldus Aquarijn.

Daphne Wils begon het toernooi in Hongarije op de 1 meter plank en werd hier 27ste in een sterk veld van meer dan 40 deelneemsters. Op de 3 meter was er een 19de plaats, net buiten de halve finale. Hiervoor plaatst de top 18 zich en dat miste ze helaas met 2 punten.

Op haar sterkste onderdeel, het synchroonspringen op de 3 meter, met haar partner Inge Janssen, plaatsten de dames zich als 12de voor de finale met 258.30 punten. In de finale sprongen de beide dames een zeer goede serie van 5 sprongen en wisten zij met 280,50 punten zich naar een fantastische 8ste plaats te springen. De wedstrijd werd gewonnen door het Chinese duo, gevolgd door Canada en Rusland.

Daphne kan terugkijken op een prachtig debuut op het WK en een fantastisch jaar, waarin ze op seniorenniveau goede wedstrijden heeft gesprongen en de eerste stappen heeft gezet op weg naar misschien wel een Olympische deelname in Tokyo 2020.

Daphne Wils en Inge Jansen (Foto: KNZB/SimoneCastrovillari)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren