Wereld Taijidag

Zaterdag 28 april is het Wereld Taijidag. Om 10:00 ‘s ochtends komen over de hele wereld mensen bij elkaar om op hetzelfde moment taiji te doen. Ze starten daarmee een wereldwijde golf van beweging. Ook Nieuwegein doet dit jaar weer mee en iedereen is welkom om mee te doen.

Wereld Taijidag is traditioneel ook een dag om aandacht te vragen voor een positieve wereld. Voor verdraagzaamheid en respectvol omgaan met elkaar. Uitgedragen door duizenden mensen die als één bewegen. Dat maakt de dag actueel. En taiji bijzonder. Taiji is een krijgskunst met als uitgangspunt ‘Zacht overwint hard’.

Op Wereld Taijidag geeft Tai Chi & Qigong Nieuwegein demonstraties, maar er is ook ruimte om zelf mee te doen aan de wereldwijde golf van beweging. Ervaring met taiji is helemaal niet nodig. De start wordt om 10.00 uur precies gegeven door Jan Joost Meijs, directeur van Gezondheidscentrum De Roerdomp. Hij zal tijdens de demonstraties ook uitleg geven over de achtergrond van de bewegingen. Locatie: Cityplaza, in de kuil voor het gemeentehuis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk