Wens voor je Muntenbuur(t)

Ruim veertig kinderen, jongeren, ouders en grootouders zaten afgelopen donderdag in spanning in Buurtplein Batau, want er zouden zes wensen in. Trees zorgde voor een echte verrassing voor haar buurvrouw Corrie, die net haar eerste dialyse heeft gehad. “Ze heeft geen keuze, maar petje af voor haar.” Corrie houdt van vrolijke kleuren en was blij met de kleurboeken met kleurpotloden en een vrolijk bos bloemen.

Juf Sarah had een wens ingediend voor de leerlingen van groep 8. Een dans- of dramales wilde ze, omdat de kinderen door corona zo weinig konden de afgelopen 2 jaar. De vier leerlingen die de prijs kwamen ophalen hebben zin in de dansles. Wie weet zien we ze nog eens optreden!

Juf Sarah wenste voor haar klas een dans- of dramales

Samantha gunde Revella tuingereedschap. Revella zorgt al een tijd voor meer kleur in de bomentuintjes rondom de Souvereinburg. Ze plant er bloemen en groenten, zoals tomaten. Ze wil ook graag aan de slag met de nieuwe geveltuin, maar heeft geen gereedschap. Samantha wil haar aanmoedigen om hiermee door te gaan. Dat gaat vast goed komen met de tuinbon.

Dokter Sanneke van huisartsenpraktijk Dukatenburg wilde haar assistente Aleksandra graag verrassen. Ze wenste daarom voor Aleksandra een dagje Efteling samen met haar zoon. Aleksandra staat altijd voor iedereen klaar en heeft de hele coronatijd zich enorm ingezet voor de praktijk. Welverdiend!

Erica had een wens voor haar buurman Martin. Hij houdt de omgeving van het Muntplein netjes en ze wilde hem verrassen met wintervaste planten voor op zijn balkon. Jammer genoeg moest Martin thuisblijven door Corona, dus Erica gaat de tuinbon binnenkort persoonlijk langsbrengen.

De jongeren Mohamed, Ayberk, Anthony en Digen willen graag een keer koken voor ouderen in de buurt. Met de waardebon van 100 euro denken ze ongeveer 20 bewoners van een heerlijke maaltijd te kunnen voorzien. Wilt u mee eten, stuur dan een mail naar muntenbuurt@nieuwegein.nl.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk