Welzijnszaken/Welzijn (2001/12304)

Het nieuwe theater en kunstencentrum De Kom zal in 2007 de deuren openen in de vernieuwde binnenstad. Het huidige gebouw van De Kom wordt uiterlijk 2006 gesloten. Tot die tijd zijn enkele aanpassingen in het huidige gebouw van De Kom noodzakelijk. In de vergadering van de raadscommissie voor Verkeer en vervoer, Milieu en Cultuur op 25 oktober zijn vragen gesteld over het dekkingsvoorstel voor het gevraagde krediet voor de verbouwing van De Kom.

Het dekkingsvoorstel lijkt niet te stroken met de hoogte van het gevraagde krediet. Dit komt omdat het dekkingsvoorstel bestaat uit afschrijvingen en rente daarover, waardoor het totaalbedrag niet gelijk is aan het investeringsbedrag. Om mogelijke onduidelijkheid weg te nemen heeft het college nu de originele berekening in de financiële paragraaf van het voorstel opgenomen. Deze vervangt de verwarring veroorzakende oorspronkelijke cijfermatige opzet.

Voor de goede orde: noch de hoogte van het gevraagde investeringsbedrag, noch de jaarlijkse afschrijvingsbedragen zijn in hoogte gewijzigd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk