Welzijnszaken (2001/12632)

Het college van Burgemeester en Wethouders wil het herdenkingsmonument aan de Nedereindseweg restaureren. B & W stellen dat voor aan de gemeenteraad. Eerder had de gemeenteraad besloten om het huidige monument te verplaatsen naar een binnenlocatie en om een nieuw herdenkingsmonument te laten ontwerpen.

Het afgelopen jaar is gebleken dat volledige restauratie wel haalbaar is. De kosten van restauratie blijken minder duur dan gedacht en na restauratie kan het monument buiten blijven staan. De keuze voor restauratie doet ook recht aan de behoefte aan een waardig herdenkingsmonument voor Nieuwegein en aan de wens van de kunstenaar Albert Dresmé tot behoud van zijn kunstwerk. Elk monument dat buiten staat, is en blijft overigens gevoelig voor invloeden van buitenaf.

Het streven is om bij positieve besluitvorming door de gemeenteraad, het nieuwe monument op 4 mei 2003 te onthullen. Het voorstel wordt op 10 januari 2002 besproken in de raadscommissie Verkeer, Milieu en Cultuur en op 31 januari 2002 door de gemeenteraad.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk