Welkom, welkom voor iedereen

Wat bedoel ik hiermee zult u zich afvragen? Nou, dat is simpel. Een ieder die bedreigd wordt om politieke, geloofsovertuiging en of geaardheid moet door ons worden opgevangen zodat zij zich veilig voelen en hun leven kunnen leven zoals zij dit willen. Al die mensen die nu overal in Nederland amok lopen te maken kunnen zich totaal niet voorstellen wat het is om zo in je eigen land te moeten (over)leven. Zij kunnen niet naar een bijeenkomst en hun mond opentrekken zoals men hier doet. Denk daar eens over na voordat je begint te praten over mensen die moeten vluchten.

Zeker die mensen die menen hun woord kracht te moeten geven door fysiek in de fout te gaan of burgemeesters en andere politieke gezagsdragers te moeten bedreigen. Voor mij zijn dat een stelletje onbenullen want wij weten toch ook dat wij in een democratische samenleving wonen waarin de helft +1 de koers bepalen? Je kan niet altijd en overal maar denken dat je er maar flink wat agressie tegen aangooit dat je dan je zin krijgt.

20151005_20151005_verzorgingshuiszuilensteingrootAls we kijken naar ons dorp dan heb ik me echt drie slagen in de rondte gelachen om die mensen die bij de bijeenkomsten zo te keer meenden te moeten gaan. Wat een stelletje zielepieten! We hebben het hierover 140 vluchtelingen maar wel met een status die in Nieuwegein worden opgevangen. Dit gaat over een versnelde opvang want de gemeente vangt er per jaar al honderd op. Wij kunnen en moeten ons best doen om deze mensen een veilige haven te bieden zonder aanzien des persoons maar wel met de voorwaarden dat ook zij hun best doen om te integreren in onze samenleving, en dat is best lastig moet ik toe geven.

Maar laten we vooral met elkaar de handen in een slaan en werken aan een mooie en gekleurde maatschappij. En nu hoor ik die tegenstanders alweer roepen: ‘Dat hebben we al geprobeerd met de Italianen, de Spanjaarden, de Turken en de Marokkanen, en kijk wat er van terecht is gekomen! Nou laat ik dit de mensen nu ook eens uit de droom helpen, vooral de derde en vierde generaties doen het namelijk erg goed in onze samenleving. Goed opgeleid en een baan. Ja, natuurlijk zijn er rotjochies die de boel flink verpesten voor de anderen. Maar om daar een hele bevolkingsgroep voor af te schrijven, gaat mij te ver. Wij schrijven toch ook niet alle Amsterdammers of Rotterdammers af omdat er een paar zogenaamde voetbalsupporters menen elkaar de hersens te moeten inslaan.

In Amsterdam wonen geloof ik 800.000 mensen en daarvan zijn er een handje vol namelijk 450 hooligans van. Dus mensen denk na voordat je begint te schreeuwen en ga kijken wat je kan doen om de vluchtelingen te helpen. Nodig ze uit voor de koffie en laat dan het koekjesblik staan in plaats van direct weg te halen. Maar zullen wij nu eens gaan beginnen met de opvang en de mensen te helpen en te helpen integreren. Volgens mij is dat beter dan alleen maar roepen ‘HET KAN NIET!’

Maar ook van de vluchtelingen wordt het e.e.a. verwacht zoals; leer de taal en ja dat is moeilijk want als ik sommige Nederlanders, inclusief ondergetekende, soms de taal hoor en zie gebruiken dan griezel ik ook van mijzelf.

Zullen we het zo doen dat we vanaf vandaag in Nieuwegein alleen maar Nederlands praten met elkaar maar ook onderling van de verschillende culturen alleen Nederlandse taal gebruiken. En ja, dan duurt het veel langer bij de bakker en de groenteboer, maar uiteindelijk hebben we er allemaal profijt van.

Met hartelijke groet
Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk