Welke wegwerphandschoenen zijn er zoal?

Wegwerphandschoenen zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan handschoenen van nitril, vitrile, latex, TPE en vinyl. Wil je weten welke wegwerphandschoenen er geschikt voor je zijn? Lees dan snel verder. Ideaal om tijdens het koken of in de schoonmaak te gebruiken. Professioneel of voor thuis. Bestel je de handschoenen voor medewerkers? In dat geval is het goed om na te gaan of er niemand een allergie voor latex geeft. Dit heeft vervelende gevolgen. Bestel in dat geval handschoenen van ander materiaal.

Handschoenen van nitril
Wegwerphandschoenen voelen ongeveer hetzelfde als handschoenen van latex. Het grote verschil met latex is dat nitril van een chemische stof gemaakt is: nitril. Veel mensen met een allergie voor latex maken gebruik van nitril. De handschoenen zijn sterker dan latex. Ook is het eenvoudiger om vet of olie met de handschoenen van nitril te verwerken.

Handschoenen van vitrile
De combinatie van vinyl en nitril is vitrile. Het materiaal van deze wegwerphandschoenen voelt zachter aan en ze verouderen minder snel dan handschoenen van vinyl. Dit materiaal is zeer geschikt voor mensen die met voeding of in de zorg werken. De handschoenen zijn ook voor langdurig gebruik heel comfortabel. Ze voelen prettig aan en maken het mogelijk om hygiënisch te werken.

Handschoenen van latex
Handschoenen van latex zijn gemaakt van natuurlijk rubber. Latex is flexibel materiaal en heel stevig. Latex beschermt uitstekend tegen bacteriën. Tegelijkertijd zijn de handschoenen niet te gebruiken voor olie of vet. Ook kan het zo zijn dat er een allergische reactie ontstaat door latex. Iemand die allergisch is voor latex, kan het best nitril gebruiken. Dit is een uitstekende optie voor iemand met een latexallergie. Latex wegwerphandschoenen zijn geschikt voor werkzaamheden in de zorg, bij de schoonmaak of wanneer je met voedsel werkt. Latex handschoenen gebruikt men in een breed aantal sectoren. Ideaal om een flinke voorraad van te hebben. Zo is er nooit een tekort aan dit soort hygiënemiddelen.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren