Weinig schade in Nieuwegein door februaristorm

De februaristorm heeft donderdag niet heel veel schade aangericht in Nieuwegein. De brandweer kreeg 18  meldingen te verwerken. Het waren vooral bomen, daken en schuttingen die het moesten ontgelden. De storm begon rond 18.00 uur en er was code oranje afgegeven door het KNMI. Door de verwachte storm was de spits al vroeg op gang omdat veel mensen op tijd thuis wilden zijn.

De eerste melding kwam vanaf de Havezatedrift. Daar liet een deel van het dak los. De brandweer moest het dak op om de omgeving veilig te stellen. Rond 19.00 uur viel een boom om op de Kalmoesgaarde. Hierbij raakte gevel van de woning beschadigd maar ook de auto van de bewoners. De boom viel op de auto. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd.

Rond 22.15 uur moest een boom het ontgelden op de Lichtegaarde. Gelukkig kwam hier de boom niet tegen de gevel van de woning. Ook hier heeft de brandweer de boom in stukken gezaagd.

In Nieuw Vreeswijk kwam de wind onder de dakpannen bij enkele woningen aan de Houtwerf. De brandweer heeft geassisteerd bij het verwijderen van de loszittende dakpannen zodat deze niet naar beneden konden vallen.

Naast bomen die gesneuveld zijn, zijn ook 6 schuttingen her en der omgewaaid in Nieuwegein en rolde vuilniscontainers door de straat. Rond 23.15 uur is de wind gaan liggen en was de storm het hoogste punt voorbij.

Heeft u foto’s? Dan ontvangt onze redactie ze graag. Deze mag u mailen naar redactie@pen.nl of via uw mobiel middels een WhatsAppje naar: 06-46 13 96 96.

Stormschade aan een veranda aan de Graaf Diederiklaan in Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk