Wegpiraat uit Nieuwegein blijft in de cel

Angelo D. (20 jaar) uit Nieuwegein moet als het aan de rechtbank in Zutphen ligt nog even in zijn cel in Almelo blijven. De man ging op 4 maart van dit jaar met zijn auto en mogelijk onder invloed van cannabis zigzaggend over de snelweg A12 en de N224 rond Arnhem. Bij deze dollemansrit ramde de Nieuwegeiner een politieauto, een Tesla en een Mini, allen met inzittenden.

Nadat de Nieuwegeiner was aangehouden bleek dat hij geen rijbewijs had. Het leidde ertoe dat het Openbaar Ministerie hem poging doodslag ten laste legt. Al twee keer eerder werd de Nieuwegeiner aangehouden zonder dat hij in het bezit was van een rijbewijs.

Hij moest zich vandaag melden voor de rechtbank in Zutphen. Het kwam nog niet tot een inhoudelijke behandeling van de zaak. Wel deed de advocaat van Angelo D. een verzoek om vrijlating. Daar kon de officier van justitie zich in vinden mits er een begeleide woonplek voor de verdachte zou zijn. Aangezien die er nog niet is, besloot de rechtbank dat hij nog even in de gevangenis moet blijven.

D. liet de rechter weten spijt te hebben van het voorval. Zelf was hij fyfiek niet aanwezig, maar liet dit aan de rechters weten via een videoverbinding. ‘Ik heb de botsingen niet bewust gedaan. Ik moet echt aan mezelf gaan werken’ aldus Angelo D. De zaak wordt op donderdag 25 augustus aanstaande inhoudelijk behandeld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk