Wees alert op woninginbrekers en bel 112

De politie en gemeente werken samen om woninginbraken te voorkomen. Door eenvoudige maatregelen kunt ook u helpen om inbraken te voorkomen en de kans te beperken dat er bij u ingebroken wordt.

Tijd speelt een belangrijke rol bij een inbraak. Hoe langer de inbraak duurt, hoe hoger de pakkans. U kunt zelf vele maatregelen nemen om de kans op inbraak te verminderen. Er bestaat bijvoorbeeld een officieel keurmerk voor onder andere hang- en sluitwerk: het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Let daarnaast op goede binnen- en buitenverlichting, sluit alle ramen en deuren, laat geen lader in de tuin liggen, vertel niet op social media dat u op vakantie gaat en leg geen waardevolle spullen in het zicht.

Ziet u verdachte situaties? Een onbekende gluurt bijvoorbeeld in woningen of u hoort glasgerinkel bij de buren? Aarzel dan niet, maar bel direct 112 en geeft het signalement door van de verdachte perso(o)nen. Onthoud ook de richting waarin de verdachten zijn weggelopen. De politie komt dan meteen in actie en kan dan met uw hulp sneller een mogelijke inbreker aanhouden. Ook Burgernet kan helpen bij het aanhouden van verdachten na een woninginbraak.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk