Weer naar kantoor

Miljoenen Nederlanders hebben de meeste ochtendvergaderingen de afgelopen twee jaar in joggingbroek gedaan. Het Coronavirus laat het op dit moment weer toe om naar kantoor te gaan. De vraag is: willen we dat nog?

Blij om weer naar kantoor te gaan
75% van de mensen blijkt toch weer blij te zijn naar kantoor te mogen. Thuiswerken is echter wél goed bevallen. De grootste groep van deze mensen wil minimaal de helft van de tijd thuis blijven werken. Veel mensen ervaren thuis meer productiviteit. 12% van de mensen wil weer volledig op kantoor gaan werken.

Kantoortuin
Er zijn een aantal redenen om thuis te willen werken (of juist niet). Als je bijvoorbeeld in een kantoortuin werkt, dan is de kans groot dat je jezelf thuis beter kunt concentreren. Een kantoortuin is één grote ruimte met werkplekken, die niet afgeschermd zijn. Zo kunnen er meer mensen een werkplek krijgen dan wanneer een pand in allemaal aparte kamers ingedeeld wordt. Weinig mensen zijn positief over het fenomeen kantoortuin, en het blijkt dus vooral een reden om nog thuis te blijven werken.

Toch blijken er ook positieve kanten te zijn van een kantoortuin, je wordt er bijvoorbeeld fitter van. Vooral de nadelen van een kantoortuin worden benadrukt. Werknemers die in een kantoortuin werken bewegen op een dag 32% meer dan mensen die werken in een eigen kantoor. Meer bewegen zorgt voor minder stress. Mensen die op hun werk meer gestrest zijn, blijken zich thuis ook gestrester te voelen. Werken in een kantoortuin heeft dus wel degelijk een positieve invloed op werknemers!

Aantal jaar bij organisatie
De vraag of mensen liever thuiswerken of niet, heeft ook betrekking met het aantal jaar dat je voor een organisatie werkt. Mensen die net begonnen zijn met een nieuwe baan vinden het thuiswerken over het algemeen lastiger dan mensen die er al jaren werken. De ‘nieuwe’ werknemers gaan liever naar kantoor omdat ze daar sneller contact hebben met collega’s en hun vragen kunnen stellen.

Handelen in crypto kan overal
Of je nu op kantoor werkt, thuis aan het werk bent of op zakenreis bent: voor het handelen in crypto maakt het in ieder geval geen verschil. De website AvaTrade is overal en altijd beschikbaar. Innovatieve hulpmiddelen en de gebruiksvriendelijke interface zorgen net voor dat stapje extra. Zo verdien je snel en eenvoudig, thuis of op kantoor, een extra zakcentje. Ideaal, niet?

100% naar kantoor is passé
Net als de rest van Nederland blijken mensen uit Nieuwegein ook weer meer op kantoor te werken. Dit, en ander (digitaal) nieuws vanuit Nieuwegein, vind je op deze nieuwssite. Toch lijkt 100% op kantoor werken verleden tijd, maar 100% thuiswerken is ook niet wenselijk. Zowel leidinggevenden als werknemers geven dit aan. Via een scherm kan niet gezien worden hoe het écht met mensen gaat en hoe ze hun werk doen.

De oplossing hiervoor lijkt het zogenaamde hybride werken. Van tevoren bedenken we wat we op kantoor willen doen en wat we thuis kunnen doen. Gaan we alleen overleggen op kantoor en de deadlines thuis halen? Wat heeft dit voor gevolgen voor onszelf en ons werk? Dit gaat natuurlijk alleen over de mensen die de mogelijkheid hebben om thuis te werken. Dit geldt lang niet voor iedereen, slechts 40% van de 9,5 miljoen werkenden heeft de mogelijkheid om thuis te werken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk