Weer hutten bouwen op Bouwgein

Afgelopen zaterdag 25 mei is bouwspeeltuin Bouwgein geopend. De gehele dag was er van alles te doen op het terrein aan de Hoveniersweide in Batau noord en burgemeester Frans Backhuijs verrichtte de opening. Ruim 500 mensen bezochten de opening. De openingstijden: elke woensdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Kinderen tot 7 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Bouwspeeltuin Bouwgein is al ruim 30 jaar een begrip in Nieuwegein Noord. Op 25 januari 2010 legt brand het pand van Bouwgein in de as. Het pand is op dat moment nog slechts anderhalf jaar in gebruik, na een grondige renovatie van het totale terrein van Bouwgein in de periode 2006 tot 2009. Het bestuur van Bouwgein besluit een nieuw pand neer te zetten. Deze keer uit stenen en ander minder brandbaar materiaal.

Bouwgein biedt een laagdrempelige, veelzijdige en veilige omgeving om samen te spelen en te experimenteren en levert op deze manier een actieve, positieve bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jeugd in Nieuwegein Noord. Duizenden kinderen hebben er sinds 1982 hun vrije middagen en weekends doorgebracht. Er zijn vriendschappen gesloten, feestjes gegeven en hele steden gebouwd. Bouwgein is daarnaast een ontmoetingsplek en bindende factor voor alle inwoners van Nieuwegein Noord. Door bezuinigingen stopte in 2005 de subsidie van de gemeente. Stichting Bouwgein werd opgericht. Exploitatie vindt nu plaats op basis van verhuur en sponsoring.

Onze videograaf Henk van Montfoort was bij de opening van het nieuwe pand en maakte er op zijn eigen wijze een videoverslag van. (Klik op het videocameraatje hieronder voor de video)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren