Weer aanhoudingen in de wijk De Doorslag

De politie heeft donderdag 24 mei in de wijk de Doorslag 6 verdachten in de leeftijd van 19 tot 45 jaar afkomstig uit Nieuwegein aangehouden. Naar aanleiding van aanhoudende klachten uit de wijk de Doorslag over een overlastgevende groep jongeren werd een actie op touw gezet. Na een observatie vanaf omstreeks 19.00 uur werd de groep kort daarna aangetroffen op de kruising Roerdomplaan met de Scholekster. De groep, bestaande uit 16 personen, waaronder twee vrouwen, werd staande gehouden. Er werden 13 bekeuringen uitgedeeld voor onder meer het rijden zonder helm, rijden op een motor zonder rijbewijs, het wildplassen en het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs.

De 6 verdachten moesten mee naar het bureau voor de verdere afwikkeling. De verdenkingen tegen het zestal bestond uit onder meer overtredingen van de APV, belediging, rijden onder invloed van alcohol en openbare dronkenschap. Een 45-jarige man uit Nieuwegein, die ook deel uitmaakte van de groep, werd aangehouden op verdenking van overtreding van de APV, maar hij pleegde verzet bij zijn aanhouding. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De andere vijf mochten na afwerking van hun zaak weer het bureau verlaten.

Tegen de overlastgevende groep werd afgelopen vrijdag 18 mei ook al opge- treden. Toen werden 18 jongeren aangehouden voor diverse feiten. De politie vraagt bewoners om overlast te blijven melden. Dat kan via telefoon 0900-8844 of via 1-1-2 als u bijvoorbeeld ziet dat er vernielingen worden gepleegd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk