Weense trams worden ingezet in de spits

Met ingang van september zet Bestuur Regio Utrecht extra trams in tussen Nieuwegein Stadscentrum en Utrecht CS. De stadsregio haalt trams uit Wenen naar de Utrechtse regio. De Weense trams gaan hier rijden tijdens de ochtend- en avondspits en zullen onderweg alleen de drukste haltes aandoen. Met als voordelen voor de reiziger: korter wachten en sneller reizen.In de loop van het najaar laat Bestuur Regio Utrecht geleidelijk zes extra trams met elk drie wagens instromen op het drukke traject tussen Nieuwegein Stadscentrum en Utrecht CS.

Met een lengte van 60 meter worden ze even lang als de huidige Connexxion-trams. Extra trams zijn op korte termijn nodig om stad en regio bereikbaar te houden en reizigers snel en comfortabel openbaar vervoer te blijven bieden.

De tram beschikt over een eigen baan die intensiever kan worden gebruikt. De huidige trams worden al maximaal ingezet. BRU koopt de trams van het Weense trambedrijf Wiener Linien. De Weense trams komen op korte termijn beschikbaar omdat Wenen overstapt op materiaal dat ook geschikt is voor metrovervoer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk