‘Week van het Tweedehands Textiel’

‘De textielindustrie is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Er wordt meer textiel aangeschaft én afgedankt dan ooit tevoren, de kwaliteit van textiel neemt af en recycling van textiel blijft ver achter. Het belang van tweedehands textiel (kopen of doneren) wordt hierdoor steeds belangrijker’ aldus Ilja Jansen van de Stichting Ruilfabriek uit Nieuwegein.

Het Leger des Heils het initiatief genomen, van 20 april tot en met 27 april, de officiële ‘Week van het Tweedehands Textiel’ tot leven te brengen. Het doel van deze week is om landelijk aandacht te vragen voor de huidige status van de textielwereld, de impact daarvan op mens en milieu, maar ook voor de positieve flow van tweedehands. Het ‘resharen’ (opnieuw delen) van textiel is heel belangrijk en leuk! Ook Stichting De Ruilfabriek uit Nieuwegein heeft een hele mooie actie deze week!

‘Heb je een spijkerjasje of blouse in de kast hangen maar is het een beetje saai? Laat het door ons oppimpen!’ geeft Ilja Jansen aan. ‘Als je het inlevert in de week van 20 april kun je tegen een leuke prijs je kledingstuk laten restylen. We overleggen wat je voor wensen hebt en onze creatieve naaisters maken er een super tof jasje van! Je jeans jasje, korte broek of blouse schenken is ook nog steeds heel welkom!’ De volledige opbrengst gaat naar de Stichting Ruilfabriek.

Heb je interesse kijk op de site voor meer informatie www.deruilfabriek.nl. Opsturen is ook mogelijk. Het oppimpen van een kledingstuk kost 18,95.

Ilja Jansen van de stichting De Ruilfabriek in Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren