Week van de Poëzie in bibliotheek De tweede verdieping

In de Week van de Poëzie, die gehouden wordt van 26 januari t/m 1 februari, wordt poëzie extra in de kijker gezet. Ook in Nieuwegein zullen er enkele activiteiten plaatsvinden. Het thema dit jaar is: ‘Vriendschap.’

Sinds 2000 wordt elk jaar eind januari poëzie extra in de kijker gezet. Op initiatief van Poetry International werd de laatste donderdag van januari uitgeroepen tot Gedichtendag. Een breed samenwerkingsverband van dichters, literaire organisaties, scholen, bibliotheken en andere verenigingen zorgde ervoor dat de donkere januaridagen in Vlaanderen en Nederland een poëtische invulling kregen.

In de bibliotheek komt dichter/journalist Joris van Casteren op bezoek die juist het tegenovergestelde van vriendschap behandelt: eenzaamheid. En van dichter David Troch leren we gedichten maken met woorden van maar één lettergreep. Deelname is gratis. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek.

Joris van Casteren
Joris van Casteren is coördinator van de stichting De eenzame uitvaart die overledenen zonder familie of sociaal netwerk een persoonlijk afscheid biedt met een gedicht. Op donderdagavond 26 januari vanaf 20.00 uur vertelt hij hierover en over het boek dat hij over eenzaamheid schreef. De toegang is vijf euro.

David Troch
Op vrijdag 27 januari geeft David Troch van 09.30 – 11.00 uur een online workshop poëzie, voor anderstaligen, laaggeletterden en poëzieliefhebbers. Troch schreef een bundel met éénlettergrepige gedichten: “Voor jou wou ik een huis zijn.”

Joris van Casteren

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk