‘Week van de Buurttafel’ op Buurtplein Zuid

Samen eten met je buren om ze persoonlijk te leren kennen. Heb jij dat weleens gedaan? Op 23 maart, tijdens de ‘Week van de Buurttafel’, nodigt Buurtplein Zuid de buurt uit om te komen eten, zodat je je buren kunt leren kennen en elkaar daarna makkelijker opzoekt voor gezelligheid, hulp en informatie. Iedereen is welkom om aan te schuiven voor de wekelijkse buurtlunch. We gaan aan tafel om 12.30 uur en rond 13.30 uur ga je weer naar huis met mooie nieuwe contacten en verhalen. Aanmelden kost € 2.50 per persoon en kan door te bellen naar het buurtplein 030-6008836 of even binnenlopen.

“Op het buurtplein is er iedere dag de buurtlunch en daar zijn zulke mooie nieuwe contacten uit ontstaan. Zulke ontmoetingen zorgen voor gezelligheid in de buurt en daar zijn we trots op. De buurttafel van 23 maart organiseren we met veel plezier en we hopen dat er weer nieuwe buren mee komen eten, zodat we elkaar gewoon bij naam kunnen begroeten op straat”, vertelt Jaimy van de Veeken de buurtverbinder bij Buurtplein Zuid.

De ‘Week van de Buurttafel’ is een initiatief van Nextdoor, de hub voor de buurt. Door het hele land organiseren buren zelf tussen 21-28 maart een buurttafel. Nextdoor ondersteunt met tools die de organisatie makkelijker maken en met promotie ruimte binnen de buurthub om nog meer buren kennis te laten maken met de buurttafel. Of de buurttafel nu 4 of 40 buren samenbrengt, in een woonkamer of wijkcentrum wordt georganiseerd, iedere buurttafel draagt bij aan een vriendelijke wereld, waarin iedereen een buurt heeft om op te bouwen.

“Buurttafels worden al door ons hele land georganiseerd en hebben al veel buren met elkaar in contact gebracht. We vinden het één van de mooiste manieren om contact te stimuleren, daarom willen we het zo makkelijk mogelijk maken om een buurttafel te organiseren”, legt Michel Visser van Nextdoor uit. “We initiëren de Week van de Buurttafel voor het eerst, maar hopelijk is het zo waardevol voor de buurt dat we er een jaarlijks initiatief van kunnen maken.”

Aanmelden
Je kunt je tot 11.00 uur,maandag 23 maart, aanmelden voor de buurttafel bij het plein. Er wordt een eigen bijdrage van € 2.50 gevraagd waarmee de kosten de lunch gedekt worden. Heb je bepaalde allergieën, geef dit dan aan bij je aanmelding, zodat de organisatie hier rekening mee te houden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren