Week van de Alfabetisering met thema: ‘Durf!’

Goed kunnen lezen en schrijven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Hierdoor zijn veel dingen lastig. Huurtoeslag aanvragen bijvoorbeeld. Ook een kaartje sturen, het rapport van je kind lezen of een reis plannen is vaak een onmogelijke opgave. Van 9 tot en met 15 september is de ‘Week van de Alfabetisering’, een week waarin door heel het land extra aandacht wordt gevraagd voor een geletterde samenleving met dit jaar als thema DURF!

In de regio Lekstroom worden in deze week verschillende activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld in Nieuwegein, waar een grote Taalbingo wordt georganiseerd. Of in Houten waar een week lang meertalig wordt voorgelezen. En in IJsselstein worden brieven omgezet in begrijpelijke taal bij de ‘Brievenwasserette’.

Doe je ook mee? Dat kan klein, door bijvoorbeeld je collega’s bewust te maken van de problematiek met een filmpje. Of wat groter, door ook actie te ondernemen. In de ‘Week van de Alfabetisering’ doorbreken we het taboe op laaggeletterdheid en zorgen we samen voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Hier is meer inspiratie te vinden.

Er komt een speciale ‘Week van de Alfabetisering activiteitenkalender’ waarop alle activiteiten in de regio Lekstroom te vinden zijn. Meer informatie vindt u binnenkort op de website van Taalhuis Lekstroom of stuur een mailtje naar Hanna Ruiten via info@taalhuislekstroom.nl.

One thought on “Week van de Alfabetisering met thema: ‘Durf!’

  1. Rene Verbrugge

    Analfabeten kunnen dit niet lezen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren