Website ‘Werkgroep Rundu’ de lucht in

Edwin van Anraad, van de firma Van Anraad Assurantiën, heeft op donderdag 5 januari 2012 om 14.00 uur de nieuw ontworpen website overdragen aan de Werkgroep Rundu mede in aanwezigheid van Hanneke Weesie van de Stichting Samen voor Nieuwegein. Deze website is het resultaat van een match tussen de Werkgroep Rundu en de firma Van Anraad op de door de Stichting Samen voor Nieuwegein georganiseerde beursvloer afgelopen najaar.

Op deze site zijn nieuws en achtergronden te vinden over de activiteiten en projecten door het particulier initiatief in Nieuwegein rond de stedenband met Rundu in Namibië. De website is tevens de start van meer activiteiten rond sociale media in de stedenband in 2012.

Als eerste wordt gedacht aan het openen van een facebook-groep waarin scholieren van het Anna van Rijn College en andere geïnteresseerde jongeren uit Nieuwegein en scholieren in Rundu elkaar kunnen ontmoeten. Vervolgens wordt een ook proef genomen met Linkedln ten behoeve van een platform voor startende ondernemers in Nieuwegein en Rundu.

Nieuwegein is fairtradegemeente. In Rundu is een comité opgericht dat zich gaat bezighouden met het ontwikkelen van fairtrade productie in Rundu voor de export naar Europa. Ook daarvoor wordt een sociaal medium ontwikkeld.

De Werkgroep Rundu bestaat uit vrijwilligers die initiatieven vanuit Nieuwegeinse instellingen en bedrijven matcht met soortgelijke initiatieven in Rundu in het kader van de stedenband die Nieuwegein heeft met Rundu in Namibië. Onze videograaf Henk van Montfoort was aanwezig en maakte een videoverslag van de opening van de website. (Klik op het cameraatje voor de videoP

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk